Tíðindi

Russar seta bann fyri innflutningi av fiski úr Føroyum

Um hetta er Fake News ella sonn tíðindi er óvist.

Í dag kunngerða russisku mynduleikarnir, at teir ætla at seta bann fyri innflutningi av øllum føroyskum fiski

Á Telegram síðuni hjá Russisku mynduleikunum kunnu vit lesa at Russar ætla at gevast at innflyta Føroyskan fisk. Tað bleiv alment fyrr í dag.

Tað sær út til at talan er um uppskot og ikki endaliga avgerð. Tó má roknast við at uppskot sum verður lagt fyri mynduleikarnar verður samtykt.

Upplýst verður at orsøkin er tiltøkini Føroyar settu í verk fyrr í ár.

Umsett úr russiskum til danskt við Google translate er teksturin soleiðis.

Rosrybolovstvo foreslog at indføre et forbud mod import af fiskeprodukter fra Færøerne

Det Føderale Fiskeriagentur har forelagt regeringen i Den Russiske Føderation et forslag om at indføre et forbud mod import af fiskeprodukter fra Færøerne (Kongeriget Danmarks selvstyrende område) som en reaktion på beskyttelsesaktioner mod russiske fiskerivirksomheder.

Hovedimporten fra Færøerne er frossen fisk (sild, makrel, lodde). Desuden, ifølge officiel statistik, i perioden fra 2018 til 2022. mængden af ​​importerede produkter faldt med 50,4% (fra 144,1 tusinde tons til 71,5 tusinde tons).

Den foreslåede foranstaltning vil ikke have en negativ indvirkning på landets fødevaresikkerhed, eftersom russiske fiskerivirksomheder udvinder og leverer disse typer fisk til den russiske kyst og producerer produkter fra dem. Det voksende potentiale i produktionskapaciteten indikerer, at der ikke er forudsætninger for et fald i produktionen af ​​frossen fisk.

Desuden vil importen fra Færøerne kunne erstattes ved at omfordele en del af den eksisterende eksport til forsyninger til hjemmemarkedet.

Tað er heimasíðan R7.fo sum hevur umsett -og lagt tekstin á www.R7.fo