Tíðindi

Pannukøku Martin kalla summi hann

Martin hevur bakað 1 millión pannukøkur umborð á Norrönu

Martin har bagt 1 million pandekage ombord MS Norröna

Pandekage Martin kalder nogle ham. Martin Vágoy ser det selv som et kærligt kælenavn.

For den 64-årige fra herre, der kommer fra bygden Vatnsoyrar, bliver pandekagerne lavet med kærlighed og faglig stolthed.

"Det er sjovt og dejligt at bage pandekager, men det bedste er at se, hvor glade gæsterne er for at få frisklavede pandekager til morgenmad," siger Martin med et smil

Siden Martin den 12. maj 2016 skrev kontrakt med Norrøna for første gang, har han været en del af køkkenteamet i Skansagarður. Hans opgaver omfatter udskæring af kød til buffeten om aftenen, samt at spejle æg og bage op til 1.200 pandekager til morgenmad. Dette er kun muligt, fordi Martin laver dem ved hjælp af to pander, der kan tage fem på hver pande ad gangen.

Søndag den 25. september 2022 var en særlig dag for Martin. Det var dagen, han bagte pandekage nummer 1 million, siden han kom med på holdet ombord Pandekagen havde præcis den rigtige farve, den så og smagte perfekt, men med Martins erfaring gør de i reglen det, selvom den runde form nogle gange kan være en udfordring.

"Hvis vejret er lidt hårdt, kommer pandekagerne ikke ligefrem i den perfekte form hver gang, men de smager altid lige så lækkert," understreger Martin.

#pandekager#pancakes#kok#Norröna#smyrilline#buffet#rejse#sejlads#Færøerne#Island